logo

Nespresso smaken

Mar 31, 2022

Nespresso Smaken


Welke Nespresso smaken zijn er?

De verschillende Nespresso smaken en ook verschillende kleuren is sinds de oprichting van Nespresso flink gestegen. Er zijn er nu 28 veschillende smaken waarmee er veel lekkers uit de wereld van koffie te ontdekken valt. De espresso werd vanuit Italië door Nespresso naar de koffie drinkers over de hele wereld gebracht. De kwaliteit van

Een koffiemachine heb je ook erg veel keuze aan smaken maar het gemak van wisselen is met een Nespresso machine erg makkelijk. De koppeling van gemak en diversiteit aan smaken is voor vele koffieliefhebbers de reden om voor Nespresso te kiezen.

De smaak van Nespresso is ongebonden van de cups, de machine en de waterkwaliteit.

Naast het type koffieboon wordt de smaak onder andere beïnvloed door de waterkwaliteit

Het water dat je gebruikt voor het zetten van koffie en espresso is ontzettend belangrijk. Een kop koffie bestaat namelijk voor 98% uit water. Voor een espresso is dat 90%. Waterkwaliteit is.., de hoeveelheid water en de maalgraad van de koffie. Nespresso capsules bevatten gemalen koffie. Espresso Espresso is een manier van koffie zetten waarbij onder hoge druk water door gemalen koffie wordt geperst. Het is een koffie die in balans is. koffiebonen hebben over het algemeen een fijnere maalgraad De maalgraad is hoe fijn of hoe grof de koffie gemalen is. .

Nespresso Lungo smaken

Koffie drinkers die meer houden van een goede volle cup koffie. Daarvoor heeft Nespresso de cup Lungo: koffie die je niet na een paar slokken al op hebt. Omdat ook de Lungo-drinkers meer van intens dan mild en andersom kan houden, heeft Nespresso in haar standaard assortiment capsules voor in de Nespresso machine

Vier Lungo’s

Nespresso Linizio Lungo

Sterkte 4

Smaak: : Accenten van suikerriet met een vleugje graan.

Wil je een heerlijke kop koffie die zacht van smaak is, zit je goed met de Linizio Lungo. allhoewel zijn milde karakter is de smaakervaring erg goed. Voor deze cups heeft Nespresso rode en gele bonen uit Zuid-Brazilië gebruikt. Deze zorgen voor een smaak die aan gemoute granen doet denken. Dit is één van de zoetere Nespresso smaken, en is misschien wel de fijnste voor een rustige start van de dag, of tijdens het bijkletsen met een vriend of vriendin. De Lizinio Lungo cups zijn oranje.

Nespresso Vivalto Lungo

Sterkte: 4

De Vivalto Lungo is een klein beetje bitterder en meer gebrand dan de Linizio Lungo, en geeft een samengestelde smaakervaring. Naast Zuid-Amerikaanse Arabica’s bevat de Vivalto ook een Oost-Afrikaanse Arabica

Arabica is een een koffieplant die de meeste gedronken soort koffiebonen produceert. De Arabica koffie staat voor kwaliteit en is daarom gewild. De Vivalto Lungo is onder de Nespresso smaken een zeer geschikte voor mensen die wel een milde koffie willen. De Vivalta Lungo zijn lichtblauwe cups.

Nespresso Capriccio

Sterkte: 5

Wil je een iets sterkere espresso, probeer dan de Capriccio. Nespresso heeft met de Capriccio een mooi balans gevonden tussen Zuid-Amerikaanse Arabica’s en Robusta

Robusta is een koffiesoort en maakt voor minder dan 30% uit van de wereld koffieproductie . Robusta is een veel sterkere soort en is makkelijk te verbouwen. Maar in vergelijking met de Arabica koffiebonen zijn de tonen van granen in de smaak, die weer net iets bitterder is dan de Nespresso smaken Volluto en de Cosi. De Capriccio zijn donkergroene cups.

Nespresso Livanto

Sterkte: 6

De opperhoofd van de espresso capsules is de toch nog zachte en subtiele Livanto. Het is een koffie die perfecte evenwicht vindt tussen bitter, zuur en gebrand met een gemiddelde volheid. Desondanks dat de Midden- en Zuid-Amerikaanse Arabica’s matig gebrand zijn, komt het karakter wel goed naar voren in deze Nespresso smaak. Aan de geur ruik je een vleugje karamel in. De Livanto zijn goudbruine cups.

Nespresso Intenso

De fanatieke koffie drinker drinkt het zwarte goud graag zo sterk mogelijk, zoals mensen in Italië koffie ook drinken. Daar kennen ze immers ook het de manier ristretto een zeer kleine maar nóg meer geconcentreerde kop koffie. Niet alle Nespresso machines hebben een ristretto (25 ml) helaas. De meeste cups uit de categorie Intenso, Nespresso’s meest robuuste espresso’s, zijn echter ook geschikt voor de espresso-stand, waarmee je nog steeds een intense smaakervaring kunt verwachten.

Nespresso Roma

Sterkte: 8

De Roma is Nespresso een intense espresso te maken die tegelijkertijd toch nog licht aanvoelt. Desondanks dat de Roma bovengemiddeld bitter en zuur is, is het smaakprofiel fijngevoelig. Tonen van hout duiken op in deze Nespresso smaak. Net als de Capriccio is de Roma een melange van Arabica’s uit Midden- en Zuid-Amerika en Robusta-bonen. Zoek voor de Roma naar de zwartgrijze cups.

Nespresso Arpeggio

Sterkte: 9

De Arpeggio is weer een stukje pittiger dan de Roma, ondanks dat er geen Robusta-bonen. De Arabica’s uit Midden- en Zuid-Amerika zijn langer gebrand, waardoor de suggestie van cocao naar voren komt in het aroma en de intense smaak van deze Nespresso smaak. De Arpeggio is behoorlijk bitter, maar juist weer wat minder zurig en heeft een volle body. Qua mondgevoel is hij romig. De capsules van de Arpeggio zijn paars.

Nespresso Ristretto

Sterkte: 10

Nespresso Ristretto genoemd heeft is bruikbaar in de Nespresso machine voor een espresso van 40 milliliter. De Ristretto is één van de Nespresso smaken met de breedste malange. Hij is namelijk samengesteld uit Zuid-Amerikaanse en Oost-Afrikaanse Arabica’s, waar hij zijn matige zurigheid aan te danken heeft, met een beetje Robusta zorgt voor een pittige, intense smaakervaring. De Ristretto met haar zwarte cups voor in de Nespresso machine is bitter en gebrand met een stevige body.

logo

info@debestekoffiecups.nl

Langegracht 72
2312 NH Leiden

Deze site

© Debestekoffiecups.nl
Deze website wordt mogelijk gemaakt door Pointiful.
Alle rechten zijn voorbehouden.